Onderzoek en innovatie

Bij MINERVA Research Labs engageren we ons om innovatieve producten te maken die daadwerkelijk een mooiere huid opleveren. Wetenschap en onderzoek zijn kernwaarden en vormen de basis van ieder aspect in onze organisatie.

De GOLD COLLAGEN® producten zijn zorgvuldig samengesteld en klinisch getest voor maximale doeltreffendheid. Tijdens het ontwikkelingsproces werken we nauw samen met gerenommeerde universiteiten en huidspecialisten. We kiezen alleen ingrediënten van de beste kwaliteit waarvan de werking wetenschappelijk aangetoond is.

 Research

Eén van de fundamentele ingrediënten in GOLD COLLAGEN® PURE is gehydrolyseerd collageen. Maar wat is collageen eigenlijk, waar ontstaat het en waarom is het zo belangrijk om de huid jong te houden? Hoor er meer over in onderstaande 1-minuut video.

GOLD COLLAGEN® PURE GOLD COLLAGEN® HYDROGEL MASK

 


 

Onze recente publicaties

 

links to article

"An Overview of the Beneficial Effects of Hydrolysed Collagen as a Nutraceutical on Skin Properties: Scientific Background and Clinical Studies" in The Open Nutraceuticals Journal, February 2015, Vol. 8: 29-42.

Lezen

links to article

 "Effects of a nutritional supplement containing collagen peptides on skin elasticity, hydration and wrinkles" in Journal of Medical Nutrition and Nutraceuticals, December 2014.

Lezen

 

links to article

"A study to assess the effect on wrinkles of a nutritional supplement containing high dosage of hydrolysed collagen" in Cosmeceuticals, Issue 3. June 2014

Lezen

links to article

 "Daily consumption of the collagen supplement PURE Gold Collagen® reduces visible signs of aging" accepted by Clinical Interventions in Aging, October 2014.

Lezen

links to article

Chapter title “Current understanding of the effects of diet on skin health" in Losing weight simply and safely, Book, May 2014.

Lezen

   

Huidstructuur

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en beschermt ons tegen de externe omgeving.

Ze heeft een complexe structuur van meerdere lagen, structurele eiwitten en andere vitale bestanddelen, allen essentieel voor een gezonde uitstraling en een normale functionering.

Er zijn 3 grote lagen in de huid: een zichtbare buitenste beschermlaag (epidermis genaamd), een structurele middenlaag (dermis) en de hypodermis als diepste laag.

Understanding the skin

 

 Stucture de la peau

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Het wordt beïnvloed door zowel interne factoren zoals onze genen, als externe factoren zoals blootstelling aan de zon (UV schade), roken, alcohol, een onevenwichtige voeding, milieuvervuiling en stress.

Een verouderde huid verliest beetje bij beetje essentiële structurele bestanddelen: collageen, elastine en waterhoudend hyaluronzuur. Daardoor kan ze zich steeds minder goed beschermen tegen schadelijke vrije radicalen, die ontstaan door omgevingsfactoren (vb. blootstelling aan de zon) en het interne cellulair metabolisme. Een grote hoeveelheid vrije radicalen veroorzaakt oxidatieve stress in de huid.

Als een gevolg wordt langzaam collageen en elastine afgebroken waardoor de huid stevigheid, gladheid en elasticiteit verliest. Fijne lijntjes en rimpels verschijnen en de huid wordt droger en doffer. Omdat de cellulaire vernieuwing trager gaat, heeft de huid ook meer tijd nodig om te herstellen.

Om de jeugdigheid en schoonheid van de huid te beschermen, zijn een goede huidverzorging, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl essentieel. GOLD COLLAGEN® PURE helpt hierin: het is ontworpen als voedingssupplement om de huid gezond te houden van binnenuit.

 

Het belang van collageen

Collageen geeft structurele steun aan de huid en ook aan andere bindweefsels zoals gewrichten, ligamenten en spieren. Het is verantwoordelijk voor de kracht en weerstand van de huid, en voor een stralende teint. Ons lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, fibroblasten genaamd. Toch daalt het collageen niveau in de huid naarmate we ouder worden: de aanmaak vermindert en de afbraak ervan versnelt. Daardoor wordt de structuur van de huid beetje bij beetje brozer. De huid verliest volume en stevigheid, ze wordt dunner en begint ook rimpels te vertonen. Het verminderen van de collageen aanmaak zorgt daarnaast ook voor minder hyaluronzuur, wat een negatieve impact heeft op de hydratatie en elasticiteit van de huid.

Veroudering en het effect van collageen op de huid. Het collageen niveau in de huid neemt af naarmate we ouder worden, in het bijzonder na 40 jaar.

 

ZO WERKEN ONZE PRODUCTEN

GOLD COLLAGEN® PURE van MINERVA Research Labs is een nieuwe generatie huidverzorging. Het is een vloeibaar beauty voedingssupplement, speciaal ontwikkeld om de hydratatie en de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine in de huid te stimuleren.


GEHYDROLYSEERD COLLAGEEN

GOLD COLLAGEN® PURE is samengesteld op basis van gehydrolyseerd collageen van de beste kwaliteit. Die collageen bestaat uit kleine peptiden van korte aminozuurketens. Het wordt eenvoudig geabsorbeerd in het lichaam en via de bloedbaan bereikt het de huid. Gehydrolyseerd collageen helpt uw lichaam om nieuw collageen aan te maken. Het levert niet alleen aminozuur bouwstenen maar stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen, elastine en waterhoudende hyaluronzuur moleculen.

 

How to reach the Dermis

 

VLOEIBAAR COLLAGEEN VS. COLLAGEEN IN CRÈMES OF TABLETTEN

Veel uitwendige producten die collageen bevatten, zoals crèmes, lotions en serums, slagen er niet in de diepere huidlaag (dermis) te bereiken. Dat komt door de zware moleculaire structuur van hun actieve ingrediënten, die te groot is om de bovenste huidlaag (epidermis) te kunnen binnendringen. Die laag vormt immers de belangrijkste externe bescherming.

 

Orale inname van huidverzorgingsproducten met collageen peptiden is daarom veel efficiënter, aangezien zij van binnenuit de diepste huidlaag kunnen bereiken.

Deze producten worden verteerd en geabsorbeerd door ons lichaam waarna de actieve ingrediënten via de bloedbaan de dermis bereiken. Dus in tegenstelling tot traditionele crèmes die alleen op het huidoppervlak werken, voedt GOLD COLLAGEN® PURE uw huid van binnenuit met een jongere en gezonde huid als resultaat.

Bij MINERVA Research Labs kozen onze wetenschappers voor GOLD COLLAGEN® PURE als collageen drankje in plaats van tabletten of pillen. Daar zijn verschillende redenen voor: het is niet alleen aangenamer om in te nemen maar het is ook veel beter absorbeerbaar door het lichaam. De biologische beschikbaarheid van de actieve ingrediënten is veel hoger, wat vloeibaar collageen tot 20 keer krachtiger maakt dan een collageen in een pil of tablet.

 

HUIDVERZORGING VAN BINNENUIT

GOLD COLLAGEN® PURE bevat een unieke mix van gehydrolyseerd collageen, vitaminen en mineralen. Eens het product ingenomen, komt het in de maag terecht waar de vertering van de proteïnen start. Nadien worden de collageen peptiden zeer gemakkelijk geabsorbeerd in de dunne darm, om van daaruit via de boedbaan de diepere huidlaag (dermis) te bereiken.

In de dermis stimuleren onze collageen peptiden specifieke cellen: fybroblasten. Gestimuleerde fybroblasten vermeerderen in aantal en leveren de bouwstenen voor een goede steun van de huid: nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur. Dagelijkse inname van GOLD COLLAGEN® PURE zorgt voor een meer gehydrateerde en stevige huid. Rimpels worden minder zichtbaar en uw huid straalt meer.

Ontdek GOLD COLLAGEN® PURE