Voorwaarden voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk bij retouren, herroepingen en restituties

Algemene voorwaarden

Indien U niet tevreden bent met uw aankoop, laat het ons dan weten. Tenzij bij een defect, willen wij dit graag binnen 14 dagen na aankoop vernemen.

Als U uw artikel retour zendt en U wil graag een restitutie ontvangen, heeft U uw aankoopbewijs en bestelnummer nodig. Normaal gesproken, als U uw aankoopbewijs en bestelnummer heeft, restitueren wij U door middel van een overschrijving.
Het is belangrijk dat alle ongewenste artikelen, tenzij defect, worden geretourneerd in een verkoopbare staat. We verwachten daarbij dat dit betekent dat U de volledige originele verpakking hebt bewaard en dat deze onbeschadigd en ongebruikt is.
Als u een volledige bestelling binnen het Verenigd Koninkrijk retour zendt, restitueren wij alle verzendkosten voor binnen het VK die U betaald heeft.

Terug naar boven

Voorwaarden voor wijzigingen of annuleringen van bestellingen

Het spijt ons dat onder bepaalde omstandigheden het niet mogelijk is om wijzigingen in uw bestelling te maken als U die eenmaal geplaatst heeft. Als U Producten aan uw bestelling wil toevoegen, plaats dan een nieuwe bestelling voor deze artikelen.
Als U de details van uw afleveradres moet wijzigen, artikelen uit uw bestelling moet verwijderen of deze geheel moet annuleren, neem dan contact op met ons Klantenservice team door op te bellen voor advies tussen 09:00 en 17:00 uur, 5 dagen per week met uitzondering van zaterdagen, zondagen en feestdagen of door ons een e-mail toe te zenden gebruikmakend van onze Contactgegevens.  
Als uw bestelling al verzonden of afgeleverd is, dan moet U onze Retour procedure  volgen in het geval van enige ongewenste producten. 

Terug naar boven

Britse Wet Koop Op Afstand (Consumer Contracts Regulations 2013)

Deze wetgeving biedt U de volgende herroepingsrechten wanneer U online of per telefoon koopt:

  • U heeft recht om uw overeenkomst te herroepen als U dat wenst, op voorwaarde dat U uw recht niet later uitoefent dan 14 dagen na de dag waarop U de goederen ontvangt.
  • Uw recht om Producten retour te zenden is niet van toepassing op goederen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden of die snel kunnen bederven of waarvan de houdbaarheid snel afloopt.
  • Wilt u uw herroepingsrecht uitoefenen, dan bent U verplicht om de goederen in uw bezit te houden en redelijke zorg ervoor te dragen.
  • Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet U ons over uw beslissing om uw overeenkomst te herroepen informeren door middel van een duidelijke verklaring, met inbegrip van uw volledige naam, volledig adres, volledig factuurnummer of bestelreferentie welke betrekking heeft op de goederen en de details van de bestelling die u wilt herroepen en, indien mogelijk, uw telefoonnummer en e-mailadres.
  • U kunt herroepen via e-mail, per telefoon, of door middel van het schrijven van een brief gebruikmakend van onze Contactgegevens.
  • Als U besluit om te herroepen, moet U de goederen op uw kosten aan ons retour zenden binnen 14 dagen na die herroeping en we zullen aan U het bedrag restitueren betreffende de goederen waarop het herroepingsrecht van toepassing is. Dit is met inbegrip van de kosten van de bezorging bij u (met uitzondering van de extra kosten die voortvloeien als U een ander bezorgmethode kiest dan de standaard bezorgmethode of als U ervoor kiest om uw bestelling in het buitenland of van buiten het Verenigd Koninkrijk te laten bezorgen).
  • Wij kunnen een aftrek op de restitutie toepassen voor het waardeverlies voor enig geleverd goed, als u slechts een deel van de voor de bestelling geleverde goederen retour zendt of als het verlies het gevolg is van door u onnodig uitgevoerde handelingen. We zullen de restitutie uiterlijk binnen 14 dagen verwerken na de dag dat wij van u alle geleverde goederen terug ontvangen.
Terug naar boven

Bestellingen volgen, incomplete of beschadigde bestellingen

Om de status van uw bestelling na te gaan, als uw bestelling niet is gearriveerd, of als de goederen incompleet of beschadigd zijn, neem dan contact op met ons Klantenservice team, via een e-mail naar sales@minervalabs.com of bel op voor advies, tussen 09:00 en 17:00 uur, 5 dagen per week met uitzondering van zaterdagen, zondagen en feestdagen, naar +442031377731 (van buiten het Verenigd Koninkrijk). Bereid U erop voor om uw bestelnummer en besteldatum te geven.

Terug naar boven

Retour procedure

Verpak uw pakket goed, bij voorkeur gebruikmakend van de originele verpakking. Voeg de originele pakbon toe en vermeld op de achterkant van de pakbon de reden voor het retour zenden. Zend het pakket per post of per koeriersdienst naar MINERVA Research Labs Ltd. Customer Services, 1-6 Yarmouth Place, London, W1J 7BU, Verenigd Koninkrijk en vraag om een bewijs van verzending van het postkantoor of de koeriersdienst.

Terug naar boven

Restituties voor geretourneerde artikelen

Het kan 2 weken duren vanaf de datum dat U goederen retour zond, voordat deze ons bereiken en wij hebben voldoende tijd nodig om de restitutieprocedure in werking te stellen. We zullen de restitutie uitvoeren door middel van een overschrijving naar de persoon die oorspronkelijk de bestelling geplaatst en betaald heeft.

Terug naar boven

Restitutievoorwaarden

Wij willen dat U tevreden bent met uw aankoop. Als U dat niet bent, zend dan het product naar ons retour, per post of per koeriersdienst met inachtneming van de bovenstaande instructies, en wij zullen het omruilen of restitueren aan de persoon die oorspronkelijk de bestelling geplaatst en betaald heeft. Zie hieronder welke Producten van deze voorwaarden zijn uitgesloten.
Onder de Britse Wet Koop Op Afstand (Consumer Contracts Regulations 2013), als U online of per telefoon koopt, dan geven uw rechten als consument U recht op een volledige restitutie als u dit schriftelijk binnen 14 werkdagen na ontvangst verzoekt. Dit is met inbegrip van alle in rekening gebrachte verzendkosten, maar het sluit de hieronder als uitzonderingen vermelde producten uit.

Terug naar boven

Producten die we niet kunnen herroepen, restitueren of omruilen

Onze producten zijn bederfelijk goederen en, tenzij ze defect zijn of niet zoals beschreven, kunnen wij geen restituties of omruilingen aanbieden bij gebruikte of geopende goederen of goederen die niet meer afgesloten zijn. We kunnen geen restituties of omruilingen aanbieden, welke verzocht worden voor krassen, deuken, corrosie of kleuring waarbij dat geen effect heeft op de functie van het product. We kunnen geen restituties of omruilingen aanbieden , welke verzocht worden voor opzettelijke schade of verwaarlozing van het product. Deze Algemene Voorwaarden van de Website zijn vertaald in het Nederlands ten behoeve van Nederlandstaligen. De originele Algemene Voorwaarden van de Website zijn in het Engels. In geval van verschillen van interpretatie tussen de Engelse taalversie en de Nederlandse vertaling, dan prevaleert de Engelse taalversie. Minerva is een Brits bedrijf gevestigd in Londen. Door het gebruik van onze Website en de door haar geleverde diensten, gaat U akkoord dat deze algemene voorwaarden gebonden zijn aan de wetten van Engeland en Wales en regels van het VK met betrekking tot het online en op afstand verkopen.

Terug naar boven