Pers

Waarom collageen drankjes goed zijn

Gold-collagen

''Nu ik de 30 ben gepasseerd, is het moment voor mij aangebroken om na lang uitstellen mijn huid eens écht serieus te nemen. Dat betekent bewust meer water drinken, een anti-rimpel oogcréme onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ en veel avocado’s, noten en vis eten, want dit is goed voor je huid. Oh, en een deep tissue massage om de aanmaak van collageen te triggeren, want het collageen in je lichaam neemt na je 25e af. En collageen drankjes, werken die ook? Ik ging op onderzoek uit en vroeg expert Sara Sibilla van Pure Gold Collagen alles wat je wilt weten over collageen drankjes.

  1. Vanaf welke leeftijd is het aan te raden om de aanmaak van collageen te stimuleren?

“Nadat je 25 jaar wordt, neemt het vermogen om collageen in je lichaam aan te vullen af. De hoeveelheid collageen reduceert zich jaarlijks met zo’n 1,5%. De concentratie van collageen en elastine in de onderhuid vermindert, met als gevolg een verslechtering van de structuur en elasticiteit van de huid, waardoor het dunner en minder flexibel wordt. De huid oogt los en verzakt en beweegt minder zodat er rimpels ontstaan. Zwaartekracht trekt vervolgens aan de huid, met als gevolg hangende oogleden en kringen onder de ogen en wangen.”

2. Wat is collageen eigenlijk precies?

“Meer dan 90% van een jonge huid is opgesteld uit collageen, een belangrijk eiwit in de huid. Collageen heeft een cruciale rol in de structuur van bepaalde weefsels, zoals huid en botten, bloedvaten, darmen en tussenwervelschijven en biedt stijfheid en integriteit. Collageen speelt, net als elastine en hyaluronzuur, een sleutelrol in het creëren van een stevige en elastische huid.”

3. Is het mogelijk om een te kort aan collageen ook met voeding of smeersels binnen te krijgen?

“Met een werking van binnenuit, stimuleert Pure Gold Collagen de cellen die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke productie van collageen. Het is hierdoor mogelijk om in de diepere laag van de huid en over het gehele lichaam te werken, terwijl crèmes of serums alleen op de buitenste laag van de huid (opperhuid) invloed hebben, zonder in de onderhuid door te dringen en de huidcellen te activeren. Een dagelijkse dosis bevat tot wel 5,000 mg gehydrolyseerd collageen. wat tot wel 20 keer meer dan een standaard collageen tablet is. Eiwitrijk eten kan aminozuren bieden die de bouwstenen zijn voor de productie van alle eiwitten in het menselijk lichaam, waaronder collageen. Ook vlees en zuivel zijn goede vrienden van collageen (niet overmatig gebruiken).”

4. Welke voedingsmiddelen versterken de aanmaak van collageen? 

“Blijf gehydrateerd en drink minstens 1,5 liter water per dag. Eet daarnaast voedsel met een hoge dosis Vitamine C, waarbij rauw eten nog beter is. Vitamine C bevordert een betere huid en boost de collageen productie. De beste bronnen van Vitamine C zijn zwarte bessen, blauwe bessen, broccoli, guava, kiwi, sinaasappel, papaya, aardbeien en zoete aardappelen. Nog een belangrijke tip: als Vitamine C en een bron van ijzer samen worden ingenomen, dan worden ze beide sneller en beter opgenomen door het lichaam. Gebruik bijvoorbeeld een aantal van deze combinaties: spinazie + versgeperste citroensap, dadels + sinaasappelen of kiwi’s en vijgen + blauwe bessen of broccoli [...].''

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Gold Collagen® Pure in Cotton & Cream Gold Collagen® Pure - Cotton &Cream